
آیا زندگی در ترکیه خوب است ؟
زندگی در ترکیه و مزایا و معایب آن چیست ؟ این مقاله را با مروری بر جغرافیای ترکیه، آب و هوای ترکیه، نوع حکومت، تقسیمات منطقهای و شهرهای بزرگ ترکیه و اطلاعاتی شبیه به اطلس آغاز میکنیم، سپس به موضوعات دقیقتری درباره زندگی در ترکیه میپردازیم
مانند فرهنگ ترک، آداب و رسوم. سبک زندگی، آشپزی و زندگی شهری در ترکیه، وضعیت کار و سرمایه گذاری در ترکیه، روزهای کاری و تعطیلات رسمی ترکیه، سیستم حمل و نقل ترکیه، سیستم آموزشی ترکیه، سیستم بهداشت و درمان ترکیه، هزینه زندگی در ترکیه و هزینه مسکن.
ترکیه کشوری وسیع است که از سه طرف توسط دریا احاطه شده است. مرز شمالی کشور را ناحیه وسیعی از دریای سیاه پوشانده است، نیمی از مرز جنوبی کشور توسط دریای مدیترانه احاطه شده است و تقریباً تمام مرز غربی کشور به دلیل دریای مرمره آبی است.
مرزهای زمینی ترکیه بیشتر در شرق و جنوب شرقی این کشور قرار دارد و از شرق با ایران و ارمنستان و از جنوب شرق و جنوب با عراق و سوریه مرزهای زمینی وسیعی دارد.
همچنین از شمال غربی با کشور اروپایی بلغارستان و از شمال شرقی با کشور اروپایی گرجستان مرز زمینی دارد. علاوه بر مرزهای زمینی و دریایی از غرب با یونان. ترکیه علاوه بر پایتخت خود آنکارا دارای سه شهر بزرگ و پرجمعیت استانبول، ازمیر و آنتالیا می باشد. که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.
آب و هوا در ترکیه
شهرهای ترکیه به دلیل وسعت جغرافیایی، فراوانی رشته کوه ها و مجاورت با دریای سیاه و دریای مدیترانه، در هر فصل از آب و هوای متنوعی برخوردارند.
به طور کلی ترکیه کشوری چهار فصل است. برخی از شهرهای ترکیه که در ساحل ساخته شده اند مانند آنتالیا، ازمیر و استانبول دارای زمستان های خنک و بارانی و تابستان های نسبتاً گرم هستند. بهار، پاییز و تابستان بهترین زمان برای گردشگران به خصوص در مناطق ساحلی این کشور است.
سایر شهرهای ترکیه از الگوی مشابهی پیروی می کنند، با این تفاوت که ممکن است زمستان های خنک تر یا تابستان های گرم تری داشته باشند.
شیوه زندگی و غذای مردم ترکیه
نحوه زندگی و غذای مردم ترکیه در مناطق شرقی به گوشت و غذاهای سرشار از ادویه بستگی دارد و هر چه در این کشور به سمت غرب پیش می رویم غذاهای گیاهی و استفاده از ادویه کمتر می شود.
صبحانه یک وعده غذایی بسیار مهم برای مردم ترکیه است. رژیم غذایی سه وعده ای شامل صبحانه، ناهار و شام است، اما در برخی از ساکنان این رژیم تنها شامل دو وعده غذایی است و ناهار به دلیل ترجیح صبحانه حذف می شود و میوه ها و میان وعده ها جایگزین آن می شود.
از میان غذاهای معروف این کشور، محبوب ترین انواع سوپ در بین مردم ترکیه است. ترک ها تقریبا قبل از هر وعده غذایی و حتی قبل از صبحانه انواع مختلف سوپ می خورند و نوع این سوپ ها با توجه به فصل های مختلف سال متفاوت است.
در میان نوشیدنی ها، چای در بین مردم این کشور بسیار محبوب است و مردم ترکیه چای زیادی می نوشند و دوست دارند چای را در فنجان های کوچک بریزند و با حل کردن شکر داخل آن را شیرین بنوشند.
زندگی در ترکیه
ترکیه در واقع کشوری است که شباهت های فرهنگی زیادی با کشور ایران دارد و سبک شهری و زندگی خود را دارد که آمیزه ای از سنت های باستانی و مدرنیته اروپایی است.
اگر قصد زندگی در ترکیه را دارید، باید از تمام مزایا و معایب زندگی در آن کشور آگاهی کامل داشته باشید.
در این قسمت می خواهیم به طور خلاصه مزایا و معایب ترکیه را توضیح دهیم.
مزایای زندگی در ترکیه
- آب و هوای مساعد در اکثر نقاط کشور
- غذاهای خوشمزه (اگر گیاهخوار نیستید!)
- هزینه زندگی مناسب
- اقتصاد رو به رشد
- مردم آشنا با فرهنگ ما
- فرهنگ زیبا
- وجود مناطق گردشگری متنوع و مناسب برای هر سلیقه
- دریافت اقامت و شهروندی آسان
- رفت و آمد سریع به ایران
معایب زندگی در ترکیه
- کاهش ارزش لیر در برابر دلار
- نرخ های مالیاتی بالا در مقایسه به ایران
- ازدحام و ترافیک در شهرهای بزرگ
- سختی زبان ترکی
- حقوق پایین نسبت به سایر کشورهای اروپایی
- ساعات کاری بالاتر نسبت به کشورهای اروپایی
- سوخت گران
زندگی شهری در ترکیه
خدماتی که شهرنشینان در زندگی شهری دریافت می کنند می تواند توصیف دقیقی از زندگی شهری در هر کشور دیگری باشد. اکثر ترک ها به خدماتی مانند آب، برق، تلفن و حتی گاز دسترسی دارند که در ادامه سعی خواهیم کرد به اختصار توضیح دهیم.
خطوط لوله گاز داخلی در شهرهای ترکیه
همانطور که می دانید ترکیه منابع بزرگ گاز و سوخت فسیلی ندارد و بیشتر گاز خود را از کشورهای همسایه مانند ایران، عراق و روسیه وارد می کند.
بنابراین، قیمت گاز طبیعی برای ترک ها ممکن است به اندازه برخی کشورها ارزان و آسان نباشد. خطوط لوله گاز طبیعی نزدیک به 78 استان از 81 استان ترکیه را پوشش می دهد. در واقع گاز در ترکیه بیشتر برای تولید برق در نیروگاه ها استفاده می شود.
استفاده خانگی از گاز طبیعی در ترکیه اغلب شامل پخت و پز است و معمولاً برای گرم کردن خانه استفاده نمی شود. برای گرم کردن خانه ها در ترکیه از روش های مختلفی با زغال سنگ، گاز لوله کشی، گاز کپسولی، گازوئیل، برق و یا حتی هیزم استفاده می شود و در شهرهای بزرگ ترکیه قابل مشاهده است.
در مناطقی که شبکه گاز یا خانههایی که به سیستم گاز شهری متصل نیستند ، مردم سیلندرهای گاز را برای استفاده خانگی خریداری میکنند. این سیلندرهای گاز را می توان از سوپرمارکت ها و فروشگاه های دیگر خریداری کرد و حتی با تماس با یک شرکت در عرض یک ساعت درب منزل تحویل گرفت.
سیستم برق در ترکیه
برق نیز یک انرژی گران قیمت در ترکیه است. همانطور که گفته شد تولید برق در این کشور بیشتر از طریق گاز وارداتی انجام می شود و به همین دلیل تولید برق مستلزم هزینه زیادی است.
به همین دلیل قیمت برق در ترکیه کمی بالاست. بیشترین مصرف انرژی خانگی و تجاری برای برق است و در منازل آب گرمایشی و وسایل گرمایشی از اولویت بیشتری برخوردار است.
سیستم آب ترکیه کیفیت آب شهری در اکثر شهرهای ترکیه از جمله استانبول فقط برای شستشو مناسب است و برای پخت و پز و آشامیدن باید آب آشامیدنی را از مغازه ها خریداری کنید.
در واقع این یک سیستم رایج در بسیاری از کشورهای اروپایی است و از سیستم آبرسانی شهری فقط برای شستشو استفاده می شود. این سیستم هزینه های تصفیه آب را کاهش داده و از هدر رفتن آب آشامیدنی برای شستشو و نظافت جلوگیری می کند.
نظام سیاسی در ترکیه
نظام سیاسی در ترکیه جمهوری است و از این رو نام اصلی آن جمهوری ترکیه است.
پایتخت ترکیه شهر آنکارا است که در بخش مرکزی این کشور واقع شده است. واحد پول ترکیه لیر است که با علامت اختصاری TL شناخته می شود.
تمام پرچم قرمز با نماد هلال و ستاره سفید نماد این کشور است. زبان رسمی ترکیه همانطور که از نامش پیداست ترکی است. در زیر خلاصه ای از اطلاعات سیاسی و جغرافیایی ترکیه را مشاهده می کنید:
- نوع نظام حکومتی: نظام جمهوری
- جمعیت: 84225000 نفر
- مساحت: 785347 کیلومتر مربع
- واحد پول: لیر ترکیه (TL)
- کد منطقه : 90+
به طور کلی ترکیه 81 استان دارد. از جمله معروف ترین و پرجمعیت ترین شهرهای ترکیه می توان به استانبول، ازمیر و آنتالیا اشاره کرد که در ادامه به شرح مختصری از هر یک از این شهرها می پردازیم.
استانبول
استانبول با جمعیتی بالغ بر 15067724 نفر معروف ترین و پرجمعیت ترین شهر ترکیه است که سالانه تعداد زیادی گردشگر از جاذبه های گردشگری استانبول دیدن می کنند.
این شهر در غربی ترین نقطه ترکیه و در قسمت اروپایی ترکیه و در سواحل دریای سیاه و دریای مرمره واقع شده است.
همچنین این شهر بزرگ ترین شهر اروپا و دومین شهر بزرگ خاورمیانه پس از قاهره در مصر است که به دلیل آثار تاریخی بزرگ و معروفش از محبوبیت زیادی در بین گردشگران برخوردار است.
تابستان های گرم و مرطوب و زمستان های سرد، بارانی و برفی از ویژگی های آب و هوای استانبول است. آب و هوای این شهر معتدل و معمولاً در زمستان یا تابستان در محدوده دمایی مناسبی قرار دارد.
آنکارا
پایتخت و مرکز سیاسی ترکیه با 5 میلیون و 445 هزار و 26 نفر جمعیت است.
یک پایگاه اقتصادی قوی در ترکیه است و می توان آن را یکی از بهترین مقاصد برای سرمایه گذاری خارجی در ترکیه دانست.
آنکارا می تواند چهار فصل، تابستان گرم و خشک و زمستان خشک سرد را ببیند. میانگین دمای سالانه در این شهر 11.7 درجه سانتیگراد است و میزان بارندگی در این شهر به طور کلی کم است. دمای زمستان در این شهر به ندرت به زیر 10 درجه می رسد.
ازمیر
ازمیر سومین شهر پرجمعیت ترکیه با 2,938,546 نفر جمعیت است. این شهر بندری در سواحل دریای اژه واقع شده و یکی از مراکز تجاری و صنعتی ترکیه است.
ازمیر به دلیل گردشگری نیز معروف است و سواحل زیبای آن سالانه گردشگران زیادی را به این شهر ساحلی می کشاند. ازمیر همچنین دارای آب و هوای معتدل مدیترانه ای است و تابستان های گرم آن به حداکثر ۳۱ درجه سانتی گراد می رسد (البته ۴۶ درجه سانتی گراد برای این شهر ثبت شده است).
زمستان در این شهر اغلب با باران همراه است و دمای زمستان در این شهر به ندرت به زیر 12 درجه سانتی گراد می رسد و معمولا برف نمی بارد.
آنتالیا
آنتالیا با جمعیتی بالغ بر 1311471 نفر هفتمین شهر پرجمعیت ترکیه است که در سواحل زیبای دریای مدیترانه واقع شده است.
این شهر با داشتن سواحل در سطح جهانی یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری ترکیه است. سواحل زیبا و مقاصد گردشگری فراوان آنتالیا را به یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری ترکیه تبدیل کرده است. آب و هوای این شهر گرم و مرطوب است.
تابستانهای آن گرم و متوسط است و دمای هوا در تابستان بین ۲۸ تا ۳۶ درجه سانتیگراد است که گاهی تا ۴۰ درجه سانتیگراد نیز میرسد. در زمستان دمای این شهر متعادل تر و به طور متوسط بین 9 تا 15 درجه سانتیگراد است و به ندرت برف در این شهر دیده می شود.
فرهنگ و رسوم مردم ترکیه
مردم ترکیه مردمی بسیار مهمان نواز و میهن پرست هستند و پرچم ترکیه نماد مقدس مردم این کشور است.
ترکیه یک کشور تقریباً یکپارچه مذهبی است و 99.8 درصد جمعیت آن مسلمان، 75 تا 85 درصد مسلمانان ترکیه سنی و 15 تا 20 درصد علوی هستند و سایر ادیان این کشور در اقلیت هستند.
مهمترین تفاوت جمعیتی برای مردم ترکیه زبان است. ترکیه متشکل از اکثر مناطق ترک زبان و کرد زبان در جنوب شرقی این کشور در مرزهای عراق و سوریه است. حدود 70 تا 75 درصد از جمعیت ترکیه به زبان ترکی و 18 درصد به کردی صحبت می کنند.
مناطق کردنشین ترکیه عموماً استان های محروم محسوب می شوند و به دلیل اقلیت بودنشان مانند سایر استان های ترکیه توسعه نیافته اند. فرهنگ بسیار خوب در بین مردم ترکیه احترام به حقوق حیوانات و رفاه حیوانات است.
تقریباً تمام گردشگرانی که به ترکیه سفر کرده اند به عشق و احترام مردم ترکیه به حیوانات اشاره می کنند. غذا دادن و پناه دادن به حیوانات در میان مردم ترکیه امری رایج است و حیوان آزاری مذموم است.
به دلیل همین فرهنگ، شهرداری های شهرهای بزرگ با حیوانات رفتار بسیار خوبی دارند و علاوه بر حفاظت و شماره گذاری حیوانات، آنها را نیز واکسینه می کنند. احترام به سالمندان و سایر فرهنگ های عامه مردم ترکیه را می توان نام برد. بوسیدن دست یک فرد مسن در این کشور امری عادی است و نشانه احترام به حساب می آید.
مردم جامعه در ترکیه
مردم معمولاً از عناوین (ابلا/ابی) به معنای خواهر بزرگتر و برادر بزرگتر استفاده می کنند، حتی زمانی که کاملاً با یکدیگر غریبه هستند.
در فرهنگ ترکی استفاده از این دو عنوان برای مخاطب قرار دادن افراد غریبه بدون در نظر گرفتن سن بسیار رایج است.
فرهنگ ازدواج در این کشور مشابه فرهنگ ازدواج در کشورهای عربی است. در برخی از آداب و رسوم تفاوت های جزئی وجود دارد و یکی از این تفاوت ها این است که زن پس از ازدواج از نام خانوادگی شوهر خود استفاده می کند.
از نظر نام خانوادگی تا سال 1934 هیچ نام خانوادگی در این کشور وجود نداشت. پس از سال 1934 که داشتن نام خانوادگی در این کشور اجباری شد، مردم شروع به استفاده از نام خانوادگی پدر کردند.